Pornind de la idea ca mainile sunt cartea de vizita a unei femei, este normal ca fiecare dintre noi sa dorim sa avem unghii cat mai frumoase si sanatoase. Totusi din cauza multiplilor factori  nocivi care actioneaza asupra unghiilor acestea au de multe ori de suferit. Astfel ele pot deveni, casante, moi, exfoliate sau îngălbenite.

bottegaverde.ro

Unghiile nu pot fi ascunse în spatele unui strat gros de ojă colorată. Dimpotrivă, lacul va fi greu de ţinut pe unghii si le va afecta şi mai tare sănătatea. Cele mai des intalnite afectiuni ale unghiilor si modul de actiune pentru insanatosire le gasiti in cele ce urmeaza:

Unghii casante

Se rup uşor, uneori din carne. Băile cu ulei de măsline cald fac minuni. Mineralele din ulei pătrund uşor în unghie şi contribuie la refacerea structurii. Desigur, există lacuri speciale care tratează astfel de probleme, pe care le puteti gasi la multe dintre brandurile lacurilor de unghii.

Unghii îngălbenite

Aplicarea lacurilor colorate direct pe unghie este principala cauză de îngălbenire a unghiei. Această problemă dispare prin masarea zilnică a  unghiilor, timp de cel puţin o săptămână, cu felii de lămâie. O altă soluţie este prepararea unei paste din bicarbonat şi zeamă de lămâie. Se întinde pe unghii 2-3 minute, apoi se clăteşte şi se aplică puţin ulei.

Infecţii cu ciuperci

Unghiile care au căzut pradă ciupercilor sunt moi şi dureroase sau neobişnuit de groase, alteori au miros urât şi sunt îngălbenite ori se fărâmițează la vârf. Să scapi de o ciupercă este un lucru dificil şi uneori sunt necesare medicamentele. Cremele şi unguentele locale opresc dezvoltarea ciupercilor, însă există şi câteva remedii naturale la care să apelezi cu încredere.

Frunzele de cimbru conţin un ulei cu proprietăţi antimicrobiene şi antifungice puternice. În plus, acest ulei alungă mirosurile şi odorizează plăcut picioarele. Pune în mojar şi pasează fin o mână de frunze, iar sucul obţinut aplică-l pe unghii.

Oţetul de mere are şi el proprietăţi odorizante şi antifungice. Foloseşte-l în apa băii de picioare sau pentru masajul picioarelor.

Unghii care se exfoliază

De cele mai multe ori, au o cauză medicală şi in acest caz ar fi bine să faci o vizită la medic. Deficitul de vitamine şi minerale este cauza cea mai frecventă a acestei probleme. Dar, cum este frecvent întâlnită la femei, specialiştii susţin că folosirea frecventă a acetonei poate fi o altă cauză de luat în seamă. Dermatologii ne recomandă să evităm folosirea lacurilor colorate şi să lăsăm unghiile să respire pentru o perioadă. Există şi lacuri speciale care întăresc unghia, o tratează şi îi conferă luciu, asigurându-i un aspect estetic. Dacă vrei un tratament natural, îţi recomandăm să aplici zilnic pe unghii o fiolă de vitamina B sau să le masezi cu ulei de cătină. În plus, consumă multe lactate, carne slabă, ouă, seminţe de susan, dovleac şi fructe de mare.

answear.ro
Share: