Fiecare anotimp necesita ingrijiri cosmetic specific. Iarna cu zilele ei reci si umede agreseaza puternic atat tenul cat si mai ales buzele. Pe frig, buzele trebuie să fie îngrijite atent pentru a-şi păstra catifelarea. Umezeala şi temperaturile scăzute sunt cei mai aprigi dusmani ai buzelor, dar, cu puţin efort, le putem menţine catifelate pe tot parcursul anotimpului rece.

bottegaverde.ro

Hidratare înainte de curăţare

Dacă tenul tău este gras şi foloseşti substanţe care usucă pielea, e posibil ca acestea să ajungă pe buze. Iar demachiantele lichide sau apa tonică usucă buzele lipsite de apărarea glandelor sebacee. Uleiul de măsline, de argan, de seminţe de struguri şi untul de cacao sunt soluţii naturale foarte eficiente pentru a le proteja înainte de curăţarea pielii. Dacă nu ai nimic la îndemână, le salvează şi un balsam obişnuit.

Alimentatia – rol esential

Mâncărurile sărate şi picante irită şi usucă buzele. Nimeni nu zice să renunţi la aceste preparate savuroase, ci doar să-ţi protejezi buzele cu un balsam înainte să mănânci.

Protectia solara

Chiar dacă nu e vară şi nu stai la plajă, buzele au nevoie de protecţie în faţa razelor ultraviolete. Aceste variante de balsam nu hidratează şi nu se aplică atunci când buzele sunt deja crăpate, ci trebuie folosite pentru a preveni uscăciunea buzelor şi a le păstra moi şi netede.

Foloseste rujuri cremoase

Când temperaturile sunt scăzute şi mai ales când scad sub zero grade, e bine ca rujurile să aibă o formulă cremoasă şi puternic hidratantă. Mergi pe variantele cu balsam sau cu acid hialuronic.

Creionul salvator

Conturul buzelor nu este opțional când folosești culori puternice. El definește forma buzelor, mai ales dacă vrei s-o corectezi, împiedică rujul să se întindă prin liniile fine din jurul gurii și-l face să reziste mai mult. Iată câteva motive întemeiate pentru care nu trebuie să renunți la el, dar și o regulă de la care să nu te abați: culoarea lui să fie cât mai apropiată de cea a rujului. Poți să-l aplici doar pe contur sau pe toată suprafața buzei ca o bază pentru ruj.

Creionul de buze poate fi folosit și ca fard pentru pleoape, bine estompat, ca o umbră fină. Va fi un fard rezistent, care nu-și pierde intensitatea, nu se întinde și e într-un acord perfect cu nuanța buzelor.

Exfoliere dulce

Combină un vârf de cuţit de zahăr cu un pic de ulei de măsline. Cu acest amestec, masează buzele cu mişcări circulare, apoi clăteşte. Îţi recomandăm această exfoliere hrănitoare şi hidratantă de două ori pe săptămână.

Foloseste balsam

Pentru că nu sunt scumpe şi au efect rapid de hidratare, merită să cumperi câteva şi să ţii un balsam în geantă, altul acasă şi unul la serviciu, să-ţi fie mereu la îndemână şi să le foloseşti la cel mai mic semn că buzele se usucă.

answear.ro
Share: