Aparitia ridurilor este o problema fireasca. Ele apar in dezvoltarea naturala a organismului uman, incepand cu o anumita varsta, care poate fi mai spre tinerete sau mai spre varsta a treia. Aparitia ridurilor, pe langa factorul genetic, este influentata de stilul de viata al fiecareia. Nu vom insista aici cu cauzele care duc la formarea ridurilor, ci vom da unele explicatii despre riduri care consideram ca este bine sa fie stiute.

bottegaverde.ro

Ridurile se pot imparti in trei categorii:

1.Ridurile dinamice apar odată cu mişcarea muşchilor faciali, fiind numite riduri de expresie. De obicei, sunt profunde şi nu se atenuează doar cu creme. Singurul remediu rapid este injectarea cu acid hialuronic sau botox. Dacă vrei o soluţie neinvazivă, cremele cu venin de viespe dimi-nuează destul de mult astfel de riduri, acestea fiind considerate o alternativă la botox, însă rezultatele se văd în timp şi, oricum, ridurile nu pot fi şterse, ci doar mult atenuate.

2.Ridurile statice sunt prezente indiferent dacă mişcăm sau nu muşchii faciali. Dacă n-am reuşit să le prevenim, trebuie să luăm măsuri urgente împotriva lor, măcar să le ţinem pe loc.

3.Riduri in forma de linii fine instalate pe piele

Liniile fine apar din pricina îngroşării pielii şi a deshidratării. Asta se întâmplă mai ales iarna, când pielea se îngroaşă pentru a se apăra de frig şi este uscată de temperaturile scăzute şi de vânt. Slăbirea bruscă are un efect nefast asupra tenului, iar liniile fine apar ca din senin. Chiar dacă sunt discrete, aceste riduri nu trebuie ignorate. În stadiu incipient, pot fi stopate, altfel se vor adânci.

Cateva metode de lupta contra ridurilor:

-Cremele antirid şi masajele cosmetice diminuează ridurile profunde şi le ţin sub control cât mai mult timp.

-Protecţia pielii cu produse cu SPF (factor de protective solara) este extrem de importantă. O astfel de loţiune se aplică dimineaţa, înainte de machiaj.

-Hidratarea este obligatorie. Atât apa băută, cât şi cremele hidratante aplicate regulat, de două ori pe zi, menţin tenul neted.

-Foloseste creme antirid eficiente care să conţină retinoizi, vitamina C, AHA, polipeptide, extracte din plante! Acestea din urmă stimulează sinteza de colagen, redând pielii aspectul catifelat. Retinoizii fac adevărate minuni, însă pot provoca arsuri solare. Prin urmare, dacă foloseşti o astfel de cremă, asigură-te că are şi un SPF pe măsură (peste 20).

-Cel mai bun remediu natural pentru reducerea ridurilor consta in aplicarea de masti pe baza de ulei de argan sau de masline. Desi uleiul de masline detine proprietati similare, cel mai indicat este sa folosesti ulei de argan in combinatie cu vitamina E.

Ingrediente:

-50 ml de ulei de argan (sau de masline) pur

-5 capsule de vitamina E

– 2 tampoane de vata de bumbac

Adauga continutul a 5 capsule de vitamina E la 50 ml de ulei pur de argan sau de masline si amesteca bine ingredientele. Imbiba in ulei un disc de vata de bumbac si aplica-l pe zona din jurul ochilor. Mentine-l in contact cu pielea timp de mininum 10 minute. In urma, indeparteaza tamponul de vata si maseaza pielea usor cu degetele. Este important sa nu clatesti pielea cu apa in urma acestui procedeu; sterge doar surplusul de ulei cu o batista moale de hartie.

Procedeul poate fi pus in aplicare zilnic, preferabil seara inainte de culcare. Ai grija, in schimb, sa folosesti cantitati mici de ulei! Folosirea cu regularitate a acestui ser regenerant confera pielii o mai buna elasticitate, o hidratare in profunzime, precum si un aspect neted si luminos fara riduri vizibile.

answear.ro
Share: