Rafturile magazinelor de cosmetic ofera o gama foarte diversa de produse pentru ingrijirea parului. Dar e important sa stim ce sa alegi. E pacat sa investesti in produse pe care sa le folosesti foarte rar, iar cand expira, sa le arunci aproape pline. Asigura-te ca achizitionezi, in primul rand, produsele de care parul tau are nevoie. Pe langa banalul si nelipsitul sampon, iata ce trebuie sa nu-ti lipseasca niciodata.

bottegaverde.ro

Samponul uscat

Cand nu ai timp sa-ti speli parul ca la carte, dar e musai sa fie curat, samponul uscat te scoate din incurcatura. Arata ca un spray, se aplica prin pulverizare si se lasa sa actioneze cam cinci minute. Parul capata prospetime si volum, iar grasimea este eliminata.

Balsamul

Samponul 2 in 1 este bun, insa nu inlocuieste efectiv un balsam clasic. Balsamul lasa parul matasos, usor de descurcat si pieptanat, stralucitor si hidratat. El actioneaza precum un grund inainte de aplicarea produselor de coafat.

Masca-tratament

Toata lumea are nevoie de un tratament, chiar si persoanele care au firul fin ca al unui copil sau cele cu parul gras. Indiferent de tipul de par, masca hraneste firul in profunzime, mult mai intens decat balsamul. Masca este tratamentul regal pentru par si trebuie aplicata, de obicei, o data pe luna, pentru a-i asigura podoabei capilare o infuzie de vitalitate si stralucire.

Spuma

Cand ai parul subtire si lipsit de volum, spuma face minuni, iar daca firul este greu de cumintit, tot ea iti este de ajutor. Spuma creeaza o baza de coafare excelenta, fixand parul in forma dorita si lasandu-i, in acelasi timp, libertate de miscare.

Fixativ

Te ajuta sa finisezi si, mai ales, sa-ti mentii mai mult timp coafura, indiferent de conditiile atmosferice. Formulele moderne nu incarca, nu murdaresc si nu ingrasa parul, indepartandu-se usor prin pieptanare.

Un lucru important, dar caruia probabil multe femei nu-i acorda importanta cuvenita este modul in care iti usuci parul.

Iata care sunt sfaturile specialistilor:

In primul rand, nu uita ca, dupa spalare, sa folosesti balsam si sa-ti descurci bine pletele inca din aceasta etapa, mai ales daca ai parul lung. Foloseste un pieptan cu dinti grosi si rari, intrucat parul ud se rupe cu usurinta.

Dupa baie, tine cat mai mult pe cap un prosop, pentru ca acesta sa faca jumatate din treaba. In nici un caz nu e indicat sa folosesti föhnul cand din par inca-ti curg siroaie de apa!

Usuca-ti parul pe sectiuni: operatiunea e mai laborioasa, dar asa vei capata maximum de volum. Fa o carare pe mijloc, de la frunte pana la ceafa, si doua pe laterale, pornind din spatele fiecarei urechi, pana cand intersectezi cararea principala. Usuca pe rand cele patru sectiuni, incepand cu zonele din spate.

Pentru protectie, dar si pentru stralucire, monteaza acel dispozitiv care transforma jetul circular de aer cald intr-unul liniar. Pozitioneaza apoi föhnul sub sectiunea de par de uscat si directioneaza aerul de la radacina spre varf, pentru inchiderea cuticulelor si eliminarea aspectului de par electrizat.

Cu parul impartit astfel, pe sectiuni, vei obseva ce simplu e sa-l usuci si sa te coafezi totodata. Foloseste o perie circulara daca vrei un aspect buclat sau alta plata daca, dimpotriva, urmaresti sa-ti intinzi parul. Pozitioneaza peria sub suvita de par, in apropierea varfului, si apasa, rotind usor spre ceafa. Cu cealalta mana, manevreaza föhnul cum am explicat mai sus: de la radacina spre varf.

answear.ro
Share: