Uleiul de argan este la mare moda în materie de frumuseţe, fiind utilizat în multe tipuri de produse de înfrumuseţare, de la crema de faţă şi până la şampon. Dar el se poate folosi si în stare pură de catre fiecare la el acasă, iar efectele sunt peste asteptari. Uleiul de argan este un produs cu calitati deosebite care se poate folosi in diverse scopuri.

bottegaverde.ro

Uleiul de argan se poate folosi pentru:

-Piele uscată.

Dacă ai pielea uscată poţi folosi pentru hidratare uleiul de argan. Pe faţă sau pe corp, uleiul de argan te scapă de pielea uscată, şi îl poţi folosi pentru a scapă şi de eczeme. Uleiul de argan conţine vitamin E care ajută la vindecarea pielii şi te scapă de iritatie.

-Pentru păr.

Uleiul de argan poate fi folosit şi pe post de balsam de păr. Încearcă-l pe vârfurile despicate , sau doar pentru a-ţi descurca părul. Îl poţi folosi şi pe post de mască pentru păr şi te scapă de iritatiile scalpului.

-Efect anti-îmbătrânire.

Produsele anti-îmbătrânire sunt foarte scumpe şi nimeni nu ştie exact cât de eficace sunt. Dar poţi folosi uleiul de argan pentru a le înlocui. Câteva picături îţi vor face pielea mai fină, iar liniile subţiri de pe faţă vor fi mai puţin vizibile. Nu ai nevoie decât de câteva picături, deci oricum, şi dacă îţi faci provizii, tot va fi mai ieftin decât cremele din comerţ.

-Călcâie uscate.

Mai ales după perioada verii, călcâiele se usucă şi au un aspect neplăcut. Le poţi hidrata cu ulei de argan. Dacă tot eşti în acea zonă, masează şi unghiile cu ulei. Acesta este bun pentru cuticule şi ajută la întărirea unghiilor.

-Vergeturile.

Vergeturile sunt o problemă pentru femeile gravide, dar şi pentru persoanele ce se îngraşă sau slăbesc mult şi brusc. Cel mai uşor ar fi să previi apariţia lor, hidratând foarte bine pielea. Untul de cacao este bun pentru prevenirea vergeturilor, dar poţi folosi şi uleiul de argan.

-Buze.

Buzele au si ele nevoie de puţina hidratare, aşa că poţi folosi o picătură de ulei de argan. Masează-le puţin şi nu uita să aplici uleiul în fiecare seară.

Mâncare.

Una în utilizările sale surprinzătoare este că poate fi folosit la gătit. Dar pentru asta, trebuie să cauţi ulei de argan special pentru gătit. Va da o aromă uşoară de nuci mâncării.

Uleiul de argan a devenit produsul minune în frumuseţe. La cumparare asigura-te că este 100% ulei de argan, deoarece pe piaţă multe nu sunt pure. Uleiul de calitate nu este deloc ieftin, aşa că atentie la calitate.

answear.ro
Share: