Dupa ce am obtinut bronzul dorit (pe care l-am obtinut respectand ultimele recomandari ale medicilor dermatologi, respectiv folosirea cremelor de protectie si plaja numai pana la ora 11 si dupa ora 16) este necesar sa luam unele masuri pentru pastrarea lui cat mai mult timp. Cele mai la indemana solutii sunt:
Hidratarea pielii
Pentru ca expunerea la soare deshidrateaza pielea, asigura-te ca expunerea la soare sa folosesti lotiuni hidratante de doua ori pe zi, dimineata si seara. In felul acesta previi exfolierea, iar bronzul va rezista cateva saptamani in plus. In plus, pentru rezultate optime, nu uita sa bei zilnic doi litri de apa.
Ulei de morcov
Bogat în caroten (provitamina A), un antioxidant natural, uleiul de morcov contine nutrienti esentiali in menţinerea unui aspect sanatos si stralucitor al pielii si sustine mentinerea bronzului. Poate fi folosit inainte de expunerea la soare, pentru a pregati pielea, dar si dupa, pentru a pastra un bronz uniform si auriu.
Putin machiaj
Achizitioneaza-ti o pudra bronzanta si un blush in nuanta bronzului, dar ai grija sa nu exagerezi alegand nuante prea inchise. Foloseste-le ori de cate ori vrei sa dai viata bronzului deja obtinut in mod natural. Aplica pudra pe toata fata sau cu atingeri fine, pe nas, barbie, frunte si obraji. Apoi, nu uita sa-ti evidentiezi pometii cu ajutorul blush-ului. Eventual, opteaza pentru unul cu particule fine, aurii.
Alimente care ajuta la obtinerea si intretinerea bronzului
O dieta bogata in fructe si legume este reteta succesului pentru mentinerea bornzului, dar si atunci cand vine vorba de obtinerea bronzului. Expertii spun ca unele fructe si legume contin nutrienti care ajuta epiderma sa aiba un aspect stralucitor, in nuanta bronzului, iar cinci portii pe zi de fructe si legume sunt ideale pentru a obtine efectul dorit.
Polifenolii sunt renumiti pentru efectul antiinflamator si antioxidant, iar cele mai importante surse le poti gasi in rodii, struguri, merisoare, afine, mere, fructe de padure, varza, broccoli, telina, ceapa, patrunjel si ceai verde.
Ideale sunt si fructele Gojii, rosiile, morcovii, prunele, pepenele rosu si grepfruitul roz. Toate acestea contin carotenoizi care protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi produsi de expunerea la soare, poluare si fumat. De asemenea, vitamina C prezenta in toate fructele si legumele, ajuta la producerea colagenului responsabil de aspectul tanar al pielii, iar vitaminele A, E si coenzima Q10, sunt antioxidanti puternici, care furnizeaza celulelor energia necesara procesului de regenerare si incetinesc procesul de imbatranire.
Pentru informarea dvs. Mai jos indicam sursele pentru vitaminele principale:
Surse de vitamina C: portocale, mango, kiwi, mere, lamai, afine, capsuni, grepefruit, pepene, broccoli, ardei gras, rosii, cartofi, varza, spanac.
Surse de vitamaina A: morcovi, dovleac, spanac si cartofi dulci.
Surse de vitamina E: patrunjel, broccoli, masline, migdale, seminte crude de floarea soarelui, dovleac si susan.
Surse de coenzima Q10: spanac, broccoli, conopida, alune, cereale, portocale, capsuni.
Leave a Comment