Orice femeie isi doreste sa arate bine, motiv pentru care este dispusa sa faca anumite tratamente cosmetice, de la cele mai simple, pana la unele complicate, inclusive interventii chirurgicale. In obtinerea unui chip frumos, un rol important il joaca buzele. Acestea trebuie tratate in mod special pentru a se incadra armonios in ansamblul fetei, atat din punct de vedere al formei cat si al culorii.

bottegaverde.ro

Pentru a avea  o pereche de buze irezistibile ca cele ale vedetelor de la Hollywood, nu este nevoie de foarte mari eforturi. Nu e nevoie să apelezi la injecţii cu botox sau la intervenţii chirurgicale pentru a avea buze seducătoare. Trebuie sa stiidoar cum sa le pui in valoare. Pune în aplicare următoarele trucuri de frumuseţe şi vei fi surprinsă de eficacitatea lor.

-Exfoliere blândă cu zahăr brun sau cu mălai

Întâi de toate, realizează o abraziune fină la nivelul buzelor cu ajutorul unui exfoliant natural. De pildă, zahărul brun sau mălaiul ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii, favorizând regenerarea lor. Pentru exfoliere, ai nevoie de o linguriţă de zahăr sau de mălai. Pentru a le omogeniza, amestecă-le cu un pic de apă. Înainte de aplicarea exfoliantului, e indicat să-ţi uzi buzele. Abraziunea trebuie realizată cu blândeţe. La final, te speli cu apă calduţă. Dacă ai buzele foarte uscate şi crăpate evită această procedură.

-Hidratare intensă cu balsam pe bază de uleiuri naturale

După ce ţi-ai exfoliat buzele, urmează procesul de hidratare. E foarte important ca acesta să fie făcut cu ajutorul uleiurilor naturale de jojoba, argan, cocos sau shea. Aşa că optează pentru balsamuri care să conţină aceste preparate. Uleiruile mai sus amintite regenerează şi redău elasticitatea ţesutului. În plus, graţie vitaminelor şi mineralelor din aceste uleiuri, buzele devin hidratate şi cu volum. Striaţiile şi uscăciunea buzelor dispar, devenind mai moi şi mai frumoase ca niciodată.

-Optează pentru rujuri fluide, cu efect hidratant

Acum că buzele sunt gata să fie înfrumuseţate aşa cum se cuvine, alege un creion pentru contur şi un ruj dintr-o textură fluidă, cu efect hidratant, rezistent la transfer. Pentru mai mult volum, trasează pe vârful buzelor tuşe de culoare mai deschise decât creionul apropiat ca nuanţă de ruj. În cazul în care nu eşti mulţumită de rezultat, mai poţi aplica peste straturile de contur şi ruj un gloss transparent (poţi înlătura excesul tamponându-ţi buzele cu un şerveţel). Dacă machiajul îţi permite, poţi alege un luciu de buze cu particule sidefii sau aurii. Sunt la moda din nou in acest sezon.

answear.ro
Share: