Marea majoritate a femeilor se confrunta cu celulita. Pielea cu aspect de “ coajă de portocală” este denumirea plastica a celulitei, care este o combinaţie dintre ţesutul gras subcutanat şi retenţia de apă. Au fost incriminate dereglările hormonale, însă medicii spun că mulţi alţi factori contribuie la apariţia celulitei.

bottegaverde.ro

Stadiile celulitei

În funcţie de gradul ei, celulita este mai mult sau mai puţin vizibilă. Tratamentele cu produse cosmetice dau rezultate bune doar în primul stadiu, după care ele trebuie susţinute prin schimbarea stilului de viaţă şi tratamente speciale. Sunt trei stadii pentru celulita, si anume:

Stadiul unu: Când stai în picioare sau culcată, pielea este netedă, dar, când ciupeşti, se observă gropiţe. Celulita în acest stadiu e mai uşor sau mai greu observabilă, în funcţie de vârstă şi fermitatea pielii. O piele tonică va ascunde lesne micile deformări provocate de celulită.

Stadiul doi: Când stai întinsă, pielea poate părea netedă, dar, când stai în picioare, se observă aspectul de coajă de portocală. Se poate vedea şi când stai picior peste picior, dar şi când încordezi fesele, observându-se chiar prin hainele subţiri şi strâmte.

Stadiul trei: Celulita este evidentă, fie că ciupeşti sau nu: aspectul de coajă de portocală e vizibil în orice poziţie ai sta.

Cele mai bune soluţii pentru stadiul unu:

Pentru a scăpa de celulita abia instalată, iată ce să faci:

Sport, dar nu de orice fel. Ideale pentru stimularea circulaţiei la nivelul pielii sunt: alergarea, fitnessul şi aerobicul.

Masajul anticelulitic este o altă soluţie care poate diminua celulita în funcţie de stadiul de evoluţie. Deşi are un efect rapid pentru stadiul 1 al afecţiunii, el poate completa tratamentele în oricare alt stadiu.

Aplicarea cremelor anticelulitice. Cele mai bune rezultate se obţin când masajul este făcut înaintea exerciţiului fizic sau imediat după acesta.

Cele mai bune soluţii pentru stadiul doi:

Stadiul al doilea e un pic mai avansat decât stadiul 1 şi cere măsuri mai ferme:

Ai nevoie de exerciţii fizice mai în forţă, cum ar fi mersul pe bicicletă sau pe banda înclinată – mers rapid, nu alergat.

Bea multă apă sau ceaiuri şi redu consumul de sare pentru a facilita eliminarea toxinelor.

Masajul anticelulitic este unul dintre cluurile tratamentului. Unele femei spun că e dureros, însă intensitatea durerii scade de la o şedinţă la alta, acesta fiind şi un semn că masajul are efect. Se stimulează circulaţia periferică, eliminarea toxinelor, se sparg nodulii de grăsime, iar aspectul pielii este mult îmbunătăţit.

Masajul cu vid se realizează cu un aparat special ce ajută la distrugerea nodulilor de grăsime, reglează fluxul limfatic, stimulând eliminarea toxinelor, tonifică muşchii şi are efect de lifting asupra pielii. Rezultatele se văd după 5-8 şedinţe. Se recomandă combinarea cu vibromasajul.

Împachetările cu substanţe anticelulitice atacă depozitele de grăsime în profunzime, ajutându-te să diminuezi mai repede aspectul capitonat, scăzând şi în centimetri.

Cele mai bune soluţii pentru stadiul trei:

E momentul să scoţi la bătaie cele mai eficiente arme:

Sportul trebuie practicat cu regularitate, de cel puţin două ori pe săptămână. Exerciţiile cardio şi înotul sunt cele mai indicate.

Dieta este şi ea importantă. Trebuie să eviţi carbohidraţii, sucurile acidulate, alimentele sărate şi prăjelile. În schimb, trebuie consumate multe legume, în special verzi, şi fructe care conţin multă apă.

Masajul anticelulitic este necesar. Când nu poţi ajunge la salon, e bine măcar să foloseşti un dispozitiv în momentul aplicării cremei anticelulitice, dimineaţa şi seara.

Electrostimularea pune la treabă muşchii, îi tonifică, pielea  devine mai fermă, iar depozitele de grăsime se reduc pentru că exerciţiile fizice ard foarte repede stratul adipos. Trebuie făcute câte 2-3 şedinţe pe săptămână. Utrasunetele sau radiofrecvenţa completeaz` tratamentul anticelulitic.

O combinaţie între masajul anticelulitic, drenaj limfatic şi împachetări dă rezultate spectaculoase rapid. Ai nevoie de 2-3 şedinţe pe săptămână, combinate, în funcţie de necesităţi, timp de o lună.

answear.ro
Share: