Toate femeile doresc sa scape de firele de păr nedorite intr-un mod cat mai simplu si fără durere.

bottegaverde.ro

Exista metode eficiente și ieftine pe care să le aplici rapid atunci când ai nevoie. Tehnologia moderna și cercetarea, ne oferă produse și aparate sigure și rapide pe care le putem folosi în confortul casei noastre.

Epilarea cu lama.

Lama, rămâne o metodă practică, mereu la îndemână, ieftină și eficientă dacă respectăm ritualul corect. Este important să razi numai după ce ai umezit și lubrifiat pielea cu apă și săpun sau cu gelul de ras hidratant. Pielea va rămâne fină și catifelată. Este o metodă potrivită pentru orice zonă. Dezavantajul este ca epilarea nu este de durata.

Epilarea sub dus cu aparat electric.

Epilarea sub duș este o soluție modernă eficientă de îndepărtare a părului, rapidă și nedureroasă. Este cel mai bun mod de epilare pentru pielea sensibilă. Ultimele modele de aparate electrice ne oferă această posibilitate. Firele sunt extrase din rădăcină, iar pielea este foarte puțin agresată.

Motive să alegi epilatorul

Pielea este exfoliată superficial, își păstrează nivelul de hidratare și rămâne catifelată.

Smulse din rădăcină, firele de păr cresc mai greu și sunt mai subțiri.

Eviți iritațiile și te poți expune de îndată la soare.

Firele de păr au cicluri de creștere diferite. Din acest motiv mai apar fire răzlețe pe care le poți îndepărta rapid cu aparatul electric.

Rolele de masaj reduc disconfortul produs de smulgere.

Epilarea cu ceara

Ceara poate fi folosită la orice temperatură, după toleranța pielii sau îndemânarea fiecăreia. Este tot o metodă de epilare, eliminând firele din rădăcină și astfel pielea menținându-se fină mult timp, însă în comparație cu aparatul de epilat are câteva neajunsuri. Unele fire se pot rupe, exfoliază pielea mai profund, favorizează iritațiile și nici nu prinde firele foarte scurte.

Întinde ceara în sensul de creștere a părului și smulge fâșiile întărite în sens invers. Temperatura este esențială, nu trebuie să fie prea fierbinte; variantele ideale sunt ceara cu aplicator sau benzile cu ceară rece. Lungimea potrivită a firului de păr pentru epilarea inghinală este între 3 și 8 mm.

Pentru a prinde ușor în ceară toate firele, cu o zi sau două înainte de epilat folosește un scrub caresă ajute firele să iasă din piele.

Epilarea cu crema.

Spuma sau crema acționează în doar câteva minute și, chiar dacă efectul catifelat al pielii nu este de lungă durată, e o variantă mai bună decât rasul. Ingredientele active alcaline topesc firele de păr de la rădăcină, fără ca aceasta să fie afectată. Efectul se menține în jur de șapte zile, iar formulele noi sunt blânde cu pielea și au un miros plăcut, fiind ideale chiar și pentru pielea sensibilă. Pentru un rezultat optim, crema trebuie lăsată să acționeze zece minute, după care se îndepărtează prin masaj. Oricât de blânde ar fi aceste produse, e bine ca după epilare să aplici o cremă hidratantă, eventual un ulei special după epilare pentru a reface echilibrul hidrolipidic al pieli. Nu folosi alcool înainte sau după depilare.

Epilarea cu laser

Laserul sau lumina înalt pulsată rezolvă multe probleme ale pielii, dar ne poate scăpa și de părul nedorit, fiind una dintre metodele cu cea mai mare eficiență. Deși i se spune definitivă, n-ai nicio garanție că firele nu se vor reface: asta e în funcție de determinarea ta genetică.  Practic, nu știi când ai reușit să le elimini pe toate, totuși, fiecare epilare face părul să crească mai fin și subțire.

Multe femei se tem de durere, însă noua tehnologie a diminuat mult această neplăcere. Doare un pic, dar este suportabil. Cele care au probat-o susțin că  senzația este similară celei simțite la epilarea tradițională cu ceară.

Atentie!

Soarele este inamicul laserului. Pentru a reduce riscul de pigmentare și iritații, nu începe tratamentul înainte să pleci în vacanță: e indicat să aștepți o lună până să mergi la plajă. Nici cu pielea bronzată nu e indicat să apelezi la laser: acesta va ataca inclusiv pigmentul din piele.

answear.ro
Share: