Esarfele lungi tip gluga au fost folosite initial ca accesoriu pentru par. Cele mai in varsta dintre noi  isi amintesc muncitoarele din filmele documentare despre cel de-al doilea razboi mondial. Acestea  aveau parul prins la spate intr-o bucata de material, care pornea de pe frunte sau din crestetul capului, trecea prin spatele urechilor si se lega la ceafa. Sau cu fundita in crestetul capului. Astfel, femeile puteau sa munceasca linistite, fara sa fie deranjate ca parul le intra in ochi.

bottegaverde.ro

Bineinteles, in decursul timpului, asa cum s-a intamplat si cu alte articole vestimentare, creatorii de moda au transformat esarfa-gluga dintr-un accesoriu practic intr-un „item pentru fashioniste”.

In zilele noastre, esarfa-gluga este spectaculoasa, confectionata din blana, matase ori casmir, este mare, groasa, ostentativa. Iti ia ochii. Dar in acelasi timp, este si utila pe timp rece. Calduroasa si moale, acopera gatul si capul, chiar si fata. Poate fi purtata pe cap, pe post de gluga, dar si ca simpla esarfa, in jurul gatului.

Dupa ce a cunoscut o perioada de glorie in timpul celui de-al doilea razboi mondial, esarfa-gluga revine pe podiumurile de moda. Pentru sezoanele reci, marii creatori au creat tinute calduroase si sofisticate folosindu-se de acest accesoriu.

Cum se poate purta esarfa gluga:

In combinatie cu fulare lungi. Nu, nu se exclud unul pe altul. Fularul trebuie sa fie pana la glezne, sau macar pana la genunchi, si lasat sa atarne de-a lungul corpului. Iar esarfa-gluga atarna pe cap si in jurul gatului.

Se poate purta de asemenea in combinatie cu gulere largi. Adica, pe langa gulerul puloverului, iti mai pui la gat si o esarfa-gluga. Daca in plus iti vei mai pune si un fular lung vei fi exact in trendul pe care-l urmaresc stilistii.

Cu paltoane largi. Foarte multi designeri propun tinute de iarna largi, cu haine in care te „pierzi”. Cu cat atarna mai multe chestii pe langa tine – fulare, ciucuri, franjuri, camasi, bluze, curele – cu atat esti mai in pas cu moda. Bineinteles, trebuie sa porti tocuri inalte, pentru ca hainele largi latesc pana si cel mai slab manechin.

Cu jachete de piele. Combinatia piele + material pufos este de efect, pentru ca unul te duce cu gandul la motociclete si rockeri, altul la… Coccolino.

Alege materiale moi – casmir, lana, tricotaje pufoase – si un model largut, care nu te strange nici la gat, nici la cap. Esarfa-gluga este un accesoriu calduros; daca il mai iei si stramt, o sa te sufoci.

answear.ro
Share: