Lentilele de contact sunt o descoperire relativ recenta, dar care a castigat numerosi adepti datorita avantajelor lor. La inceput au existat unele retineri din cauza ca trebuie zilnic puse si scoase, cee ace nu este chiar placut. Cu timpul oamenii s-au convins că aceste două operaţiuni nu sunt deloc atât de neplăcute precum le mergea vorba.

bottegaverde.ro

Iar după câteva săptămâni, vor deveni nişte automatisme care-ţi vor însoţi demachiatul de dimineaţă şi seară. Totuşi, pot apărea câteva situaţii neplăcute daca nu respecti anumite reguli. Cele mai importante sunt indicate mai jos:

Umezeşte-ţi ochii

Lentilele de contact îi usucă mai rapid decât în mod normal, astfel încât s-ar putea să apară înţepături şi senzaţia de „nisip în ochi“. Uită de picături de ochi, gen Visine, pe care le foloseai fără probleme când erai purtătoare de ochelari. Singura soluţie admisă pentru umectarea ochiului purtător de lentile de contact este cea care constă în lacrimi artificiale. Sau poţi folosi soluţia naturală a organimului: clipeşte. Dar foarte des şi asta tot timpul, nu aştepta să se instaleze senzaţia de uscăciune a ochilor.

Stai cu capul plecat

Este o poziţie foarte bună de recuperare a unei lentile care s-a desprins de iris şi a migrat în zone ale globului ocular, unde nu poţi ajunge la ea. Cel mai frecvent se poate întâmpla asta seara, când ochii sunt foarte uscaţi şi, din cauză că lentila refuză să se desprindă de iris, încerci s-o convingi prin mişcări uşoare de frecare. Poate dura câteva minute bune până ce ochiul va scoate lentila de contact rătăcită. Dar, ca să fii sigură că o prinzi la timp sau cade pe o suprafaţă de unde o poţi recupera uşor, stai cu capul aplecat deasupra chiuvetei de la baie, în timp ce clipeşti foarte des ca să umezeşti ochiul şi freci uşor stânga-dreaptă sub pleoapa inferioară.

Demachiază-te după ce-ţi dai lentilele jos

chiar dacă acuitatea ta vizuală va scădea teribil. Altfel, există riscul să freci ochii foarte agresiv în timpul demachierii şi poţi chiar deteriora lentila, sau zgâria ochiul.

Machiază-te potrivit

Odată cu trecerea de la ochelari la lentile de contact, şi rutina ta de machiaj trebuie să se schimbe. Dacă suferi de miopie şi foloseai un machiaj puternic atunci când purtai ochelari, acum e cazul să mai temperezi lucrurile. Pentru că nu mai ai lentila ochelarului care să micşoreze la mijloc, între tine şi lumea înconjurătoare şi s-ar putea să te trezeşti că umbli pe stradă în amiaza mare cu ditamai machiajul de seară, foarte puternic. Apoi, ar fi bine să treci de la fardurile de ochi pudră sau chiar compacte la cele cremoase, măcar în primele luni de purtat lentile de contact. Aşa, diminuezi riscul de a-ţi intra particule de fard în ochi, care să te facă să te freci la ochi sau chiar să-ţi scoţi lentilele. Ai grijă şi cu mascara, că mai poate lăsa fulgi din aceia negri, dacă este pe terminate.

 

Atentie la depozitat lentilele

Trebuie sa fii foarte atentă la depozitatul fiecărei lentile în cutiuţa ei. Pentru că, de mult ori, e posibil ca lentila să nu alunece până la fundul acesteia, fiind acoperită de soluţie, ci să adere la peretele cutiuţei şi există posibilitatea s-o prinzi în filetul capacului. Dacă păţeşti aşa ceva, nici să nu te gândeşti s-o montezi pe ochi (nici măcar până ajungi la magazin, ca să-ţi iei alta nouă), pentru că-i va produce leziuni.

answear.ro
Share: