Sfaturi par frumos

Fiecare persoana este diferita, fiecare om este un unicat, totusi exista niste caracteristici commune tuturor, caracteristici care se incadreaza in anumite limite. De aceea se pot gasi solutii de rezolvare a unor probleme valabile pentru anumite categorii. Si in cazul parului, exista anumite categorii (tipuri) de par astfel incat se pot aplica aceleasi procedure la aceleasi categorii de par. In continuare veti gasi cateva recomandari pe tipurile principale de par.

bottegaverde.ro

Par gras

Dacă părul ţi se îngraşă repede, mănâncă mai puţini carbohidraţi (zahăr, cartofi, paste făinoase, dulciuri). Astfel, vei acţiona asupra problemei din interior. Pentru spălarea părului, foloseşte un şampon cu pH neutru, iar în ultima apă de clătire, adaugă zeama unei lămâi sau o lingură cu oţet. La periaj, nu masa rădăcina.

Par deteriorat

Iată o mască eficientă: două gălbenuşuri bătute şi amestecate cu o lingură cu ulei de măsline. Lasă masca pe păr 15 minute.
În şampon, amestecă o fiolă de vitamina E.

Par tocit

Se spune că părul tocit „se repară“ doar cu foarfeca. Într-adevăr, dar, pentru a preveni reapariţia problemei, piaptănă-te cu blândeţe, vara nu te usca cu föhnul şi alege feţe de pernă din mătase, răcoroase şi sănătoase pentru păr.

Par fără luciu

Un păr strălucitor ca-n reclame poţi avea dacă:

← Îl speli nu mai des de o dată la două zile.

← Îl limpezeşti mereu cu apă rece.

← Foloseşti seruri pentru luciu tip leave in (care nu se clătesc).

← Măreşti aportul de vitamine din complexul B mâncând peşte, lactate, ouă.

 

Par uscat, dar cu rădăcini grase

Produsele ce fac bine rădăcinilor pot dăuna vârfurilor şi invers. Poţi rezolva problema masându-te cu şampon doar pe rădăcini şi folosind măşti nutritive strict pe vârfuri. Încearcă să porţi părul mai mult liber, aerisit, nu prins!.

Par subţire şi fără volum

La coafarea părului fin, ajută mult o loţiune hidratantă, lejeră, care se aplică pe părul zvântat. Spuma e un pic mai grea şi nu dă volum.

Părul poate fi uşor tapat în creştet, acolo unde sunt majoritatea vârtejurilor, dar numai la rădăcină, câteva şuviţe, începând de la spate spre faţă, după care tot părul se trage înapoi spre spate şi se finisează suprafaţa, tapajul rămânând ca suport pe dedesubt. Atenţie însă: firul subţire se va tapa cu mare delicateţe, ca să poată fi descurcat.

Par care cade

Suplimentele pe bază  de vitamina B7 (biotină), precum şi şampoanele şi măştile de păr care conţin această vitamină s-au dovedit a fi foarte eficiente. Încearcă şi leacuri băbeşti, nu strică: masajul scalpului cu mălai, usturoi pisat sau ulei de ricin.

Par cu mătreaţă

Foloseşte un şampon  pe bază de zinc, ketoconazol sau acid salicilic: lasă-l să acţioneze 3-5 minute, nu-l clăti repede. Fă tratament 4-6 săptămâni cu şampon antimătreaţă, apoi apelează alternativ la unul pentru piele sensibilă.

Par alergic la vopsea

De fapt, nu părul, ci scalpul poate fi alergic la vopselele chimice, mai ales la cele închise. Încearcă variante fără amoniac sau vopsea cu henna. Dacă tot apar iritaţii, încearcă remedii naturale: decoct de muşeţel pentru blond, din foi de ceapă pentru roşcat, din frunze de nuc pentru păr brun.

Par cărunt

Alege o nuanţă de vopsea cu un ton mai închisă pentru zonele cu multe fire albe, iar dacă nu vrei să te vopseşti, pune un strop de violet de genţiană în apa de clătit. Substanţa va da părului tău o nuanţă plăcută, eliminând sclipirile cărunte.

answear.ro
Share: