De cate ori suntem obositi sau nemultumiti, de cate ori ne certam cu cineva sau ne ies toate pe dos, dam vina pe stres. Asta fiindca in ziua de azi a fi stresat este la fel de obisnuit cu a minca, sau a dormi. Asa ca ne-am obisnuit sa convietuim cu el, face parte din viata noastra. Exista numeroase moduri de a lupta contra stresului, dintre  care indicam mai jos cateva, ce pot fi folosite mai ales la sfarsit de saptamana.

bottegaverde.ro

Incepe ziua in fata ferestrei larg deschise, dimineata. Trage puternic aer in plamani, pana simti ca acestia s-au umplut si simti un nod in git. Expira apoi, tot aerul, pe gura.

Inchide ochii si imagineaza-ti ceva placut, un peisaj frumos sau o scena de viata care te-a impresionat placut.

Tine ochii inchisi in continuare si, cu virfurile degetelor, maseaza-ti umerii, urcind spre ceafa. Dupa ce simti ca te-ai detensionat maseaza-ti fiecare palma, pe rind, cu degetul mare de la cealalta mana si continua cu miscari circulare aplicate pe tample.

In timp ce te imbraci si te pregatesti pentru plecarea la servici da drumul la muzica, alege ceva care sa te faca sa te simti in forma. Iesi pe usa zimbind si nu te sfii sa zimbesti tot restul zilei. Daca la servici dai de greu, du-te intr-un loc unde poti sta citeva minute cu ochii inchisi inspirind si expirind profund si maseaza-ti palmele, asa cum ai facut dimineata. Apoi scutura-ti bratele puternic, timp de citeva secunde.

Daca lucrezi la cumputer, o data pe ora ridica-te de pe scaun, pret de 3 minute, si priveste il alta parte. Stai de vorba cu colegii, sau pur si simplu priveste in alta parte, sau tine ochii inchisi.

Tine in geanta un servetel pe care ai picurat citeva picaturi din parfumul sau esenta ta preferata (eucaliptul, lavanda, menta, trandafirul sunt esente care calmeaza).

Ia vitamine, daca nu zilnic, macar o data – de doua ori pe saptamina.

Odata ce ai ajuns acasa nu neglija masa. Maninca ceva usor si fa-ti un ceai de plante, pe care sa-l bei in liniste, eventual in fata ferestrei, daca peisajul de afara este unul relaxant. Daca ai un animal de companie, iesi cu el la o plimbare si fixeaza-ti ca obiectiv lasarea in urma, cu fiecare pas pe care il faci, a grijilor din timpul saptaminii. Daca ai o gradina sau plante, pe balcon, petrece mai mult timp cu ele, nu doar pentru a le uda. Curata frunzele uscate, replanteaza-le pe cele care au nevoie de un ghiveci mai mare. Apoi fa o baie calda si fa-ti planuri de weekend, in amanunt, chiar daca nu vei reusi sa te tii de ele in totalitate.

answear.ro
Share: