Rujul este un accesoriu indispensabil pentru orice femeie care contribuie in mod decisiv la realizarea aspectului droit. Mai jos indicam câteva lucruri de care trebuie să ţinem cont atunci  când alegem rujul. Unele femei aplică acest accesoriu pentru a fi mai feminine ,altele pentru a-şi pune în evidenţă buzele sau pentru a-i seduce pe bărbaţi. Rujul exprimă starea pe care o ai, de aceea este foarte important atunci când ne alegem culoarea cat si calitatea lui.

bottegaverde.ro

Pentru a alege culoarea trebuie incercat pe pielea fiecareia. Se trage o mica linie pe încheietura interioara a mâinii, (culoarea pielii fiind asemănătoare cu cea a feţei) si se constata efectul.

Pentru a testa calitatea, pe suprafaţa unde l-ai aplicat treci cu dosul palmei de doua-trei ori pentru a testa durata culorii. Un produs de calitate arată bine şi pe faţa nemachiată. Un ruj ce conţine multă apă nu va dura pe buze timp îndelungat.

Buzele trebuie şi ele îngrijite în permanenţă cu balsam. Săptămânal putem încerca şi o exfoliere uşoară a buzelor cu miere, după care clătim cu apă călduţă. Înainte de a ne colora buzele e bine să aplicam balsam în strat subţire, pentru un rezultat spectaculos.

Conturul buzelor trebuie sa fie în nuanţă mai deschisă decât cea a rujului, însă şi un creion de contur neutru este recomandat. Pentru a evita aspectul neplăcut atunci când se duce rujul, umplem buzele cu acelaşi creion, de la marginea trasată spre interior.

Pentru mai multa precizie, aplicarea rujului e de preferat să o facem cu o pensulă şi la final putem adauga un strop de gloss pentru mai multă strălucire.

Rujul trebuie obligatoriu sa fie de calitate sis a fie folosit dupa o pre4gatire a buzelor,deoarece pe timpul zilei trebuie sa faca fata la mai multi factori agresivi:

Pregatirea buzelor pentru soare dogoritor

Când căldura pare să topească asfaltul, buzele se află într-un real pericol. Fierbinţeala aerului deshidratează excesiv pielea lor fină. Sub efectul căldurii şi al razelor UV, buzele se usucă foarte tare, ba chiar crapă, devenind o sursă de suferinţă. Balsamul cu protecţie anti-UV devine un produs indispensabil atât preventiv, cât şi pentru reparaţii. Dacă vrei şi culoare, pune un strop de gloss hidratant deasupra balsamului de buze sau alege unul cu pigment.

Vânt puternic

Chiar dacă nu simţi senzaţia de căldură, razele UV tot acţionează şi, în plus, vântul elimină foarte repede apa din ţesuturi. Buzele se deshidratează şi crapă, devin dureroase și apare senzaţia de arsură.

Alege texturile emoliente şi protectoare, cremoase, care să apere buzele de uscăciune un timp îndelungat.

Umiditate

Nici prea multă apă nu le face bine, mai ales că transpirăm şi, odată cu apa, pierdem săruri, iar acestea pot irita pielea sensibilă a buzelor. Umiditatea este inamicul fardurilor: transpiraţia le întinde uşor, iar formulele rujurilor rezistente la transfer nu sunt o alegere bună, favorizând deshidratarea buzelor.

Grăsimea împiedică apa să iasă din piele, aşa că lacurile cremoase, balsamurile cu pigment sau rujurile creion hidratante sunt cele mai bune alegeri pentru zilele în care umezeala depăşeşte limita confortului.

answear.ro
Share: